4 неща, които влияят неблагоприятно върху вашето здраве

Днес по цял свят красотата се издига в култ. Любителите на модата по целия ​​свят прекарват много усилия в това да изглеждат страхотно. Те купуват постоянно ненужни дрехи и гладуват, за да се вместят в размер нула и да направят живота си на разположение на обществеността, излагайки стотици снимки в социалните мрежи. В тази публикация сме ви подготвили няколко не много известни факта за вредното влияние на някои изключително популярни днес дрехи и аксесоари, които е по-добре да избягвате, по думи на специалистите.

  1. Ластичното бельо за отслабване може да доведе до загуба на съзнание. Основната задача на коригиращото бельо е да направи талията по-тясна и да се скрият допълнителните килограми. Но тези неща са много вредни за организма, тъй като притискането на стомаха пречи на нормалното кръвообращение. Стягащото бельо всъщност може да доведе до цистит, коремна болка, задух, виене на свят и като следствие, загуба на съзнание. Това важи и за твърде тесните дрехи, в които значителна част от хората се опитват да изглеждат един или два размера по-слаби.
  • Носенето на прашки може да предизвика хемороиди. Прашките също могат да причинят много вреди на женското тяло. Ако ги носите прекалено често, е добре да знаете, че те могат да провокират появата на различни инфекции, подсичане и дори хемороиди.
  • Скини дънки и тесни панталони. Носенето на твърде тесни панталони може да провокира варикоза. Прекалената любов към тесните дънки може да повлияе неблагоприятно на състоянието на краката. Тесните дрехи нарушават правилното кръвообращение и допринасят за развитието на съдови заболявания. В допълнение, тези дънки свиват стомаха, а това може да предизвика киселини в стомаха, което в крайна сметка, рискува да стане хронично (т.нар рефлукс).
  • Минижупът. Носенето на миниполи в студено време увеличава шансовете за безплодие. Мини-полата е любим елемент от гардероба на почти всички момичета в крехка възраст. Особено популярни са зимните ластични къси поли, сдвоени с военни ботуши и чорапогащи. Основната опасност при носенето на такива дрехи е лесното развитие на простудни, грипни или други респираторни инфекции.

Източник: 7sekundi.com/