Как да се проясни мрачната баня без прозорец?

В наши дни съществува безгранично количество от идеи в Интернет, от които човек може да почерпи вдъхновение, за да трансформира скучната баня в модерно пространство в класически стил. Този пост ще се опита да опише как една тъмна и тясна баня без прозорец може да се превърне в светъл и просторен оазис.

Каква е печелившата формула? Сбогуването с мрачните плочки и тъмната боя, и приветстването на меките цветове и женствените акценти. Крайният резултат не е нищо повече от една пълна промяна. Човек може да позволи на светлината да влезе, без да докосва оформлението.

Дотук с това, какво не бива да се случва. А сега малко по посока на стила, който може да проясни тъмната баня.

Първото нещо, с което собствениците е добре да се съобразят е, че банята се интегрира с останалите помещения на дома. Например, ако жилището е построено преди няколко десетилетия, то е добре да се създаде класически баня, която съответства с възрастта и епохата на дома. Добре е, също така, да се разшири визуално пространството, доколкото е възможно, за да изглежда по-просторно. Човек може да разгледа около 20 до 30 изображения от Pinterest и след това да се фокусира върху елементи, които всички бани от този период имат като обща черта, например, мивка с пиедестал.

Второто важно нещо е да се вземе предвид ВиК и електро изолирането, ако се отварят стените. Експертите препоръчват собствениците на жилища предварително да изискат от специалистите по ремонта да поставят повече контакти, тъй като в съвременния свят това би означавало повече функционалност.

Третото важно нещо се свързва с липсата на прозорец, като осветлението може да компенсира този недостатък. Поставянето на огледало, картина или естествен източник на светлина като свещи, например, могат да прояснят мрачната баня.

Източник: mebeli-za-bania.com