Как да превърнем стария гардероб в нов

Всеки е чувал израза, че стил не се купува. Това е вярно, защото е трудно човек да следва определени правила в модата. Стилът в облеклото обикновено е най-добър тогава, когато следваме собствената си индивидуалност. И все пак няма как да отречем, че модните икони са онези личности, които са съумели да комбинират всеки елемент във визията си. В този ред на мисли искаме да ви кажем колко е важно да отделяте внимание на малките детайли и елементи в аутфита си.

Не е нужно да изхвърлите старите дрехи и да си купите изцяло нов гардероб, за да изглеждате добре. Нека ви дадем няколко съвета за това как да превърнете старите дрехи в нови и модни.

Онези дънки, чиито крачоли са ви дълги са прекрасни за тази цел. Често това, че са по-дълги ги прави непривлекателни, тъй като покриват обувките. Затова навийте тези крачоли, но не навътре, а навън. По този начин ще откриете не само обувките, но и глезените си и ще създадете впечатление на бунтар.

Разчупете и горната част от облеклото ви. Най-простия начин е да навиете ръкавите на блузата или ризата си. Дори и най-строгата визия може да се промени по-този начин и да изглежда далеч по-привлекателна.

Забравете за коланите, които имат за цел да подчертаят тънката талия или кръста. Облечете една риза и я завържете в долния край. Това е един трик, който има същия ефект плюс закачлива нотка.

Един много евтин трик за това да изглеждате сякаш имате скъпа визия. Сако! Но не облечено, а нежно наметнато на раменете. То придава елегантен, но и небрежен вид, който е неповторим.

Много популярно се превърна и загащването на топа в пола или панталон. Тук нямаме предвид опънато загащено, а съвсем небрежно при което долната част на блузата е в панталона или полата, а горната небрежно се спуска върху нея. Този стил се използва в ежедневието.

Когато се чудите какво да правите с широки дрехи като пуловери, палта, туники и т.н., вашето решение е просто  тънък колан. Той се слага около кръста, прибира обема на дрехата и подчертава красивата ви талия.

Източник: fashion-zona.com